Ny läsplatta från Storytel – här är Storytel Reader (oktober 2020)

storytel reader 2020

Den nya läsplattan från Storytel har stöd för bluetooth, batteriet håller längre, det finns USB-C och bakgrundsljuset går att justera. Det är många nyheter i nya, förbättrade Storytel Reader.


Första generationens Storytel Reader släpptes 2018 och är en populär läsplatta i budgetklassen. Förutom att vara billig så drogs modellen med en hel rad begränsningar, och det är något som Storytel nu rättar till på flera sätt med nya Reader.

De flesta nyheterna är sånt som tillverkaren själv har lagt in för att de anser det är behövligt. I ett fall är förbättringen ett lagkrav för användning inom EU.

Den nya modellen är vit i färgen och har måtten 170 x 117 x 8,7 millimeter. Skärmen är en sextums E-ink med pekfunktionalitet som finns i de flesta andra läsplattor idag.

Det inbyggda lagringsutrymmet är föredömligt stora 8 GB och räcker till cirka 4 000 böcker. Anslutningen till nätverk sker över wifi, men Storytel Reader stöder bara 2,4 GHz-bandet, vilket är något av en besvikelse.


Det finns äntligen inbyggd bluetooth för dina hörlurar, men det går så klart att använda sladdanslutna 3,5mm-hörlurar med om du föredrar det. Det inbyggda batteriet är på 3 000 mAh.

En stor nackdel med Storytel Reader är att du bara kan använda läsplattan med Storytels abonnemang. Det är en stor inlåsning som lär skrämma bort många användare eftersom det tillkommer en månadskostnad på från 169 kronor per månad.

Du kan läsa mer om Storytel, läsplattan Reader och de olika prenumerationerna här.