Apple har släppt watchOS 7.3.1 – fixar allvarlig bugg

apple watch series 5

Apple har släppt watchOS 7.3.1. Uppdateringen fixar en allvarlig bugg i mjukvaran till smartklockorna i Watch-serien.

Det är bara användare av Watch Series 5 och Series SE som kan se och installera watchOS 7.3.1. Anledningen är att fixarna i uppdateringen bara är för dessa modeller.

Lästips: Apple watchOS 7.3 är släppt – här är alla nyheter

Mer specifikt handlar det om en bugg som gjorde att smartklockorna inte kunde ladda batteriet efter att ha gått ner i strömsparläge.

watchOS 7.3.1 addresses an issue that prevented some Apple Watch Series 5 and Apple Watch SE devices from charging after entering Power Reserve.

Det är enligt Apple ett extremt litet antal användare som faktiskt drabbas, och problemet utmärker sig genom att Watch-klockan inte fyller på batteriet när den ligger på laddaren.

Den som redan har drabbats av buggen kan behöva hjälp från Apple för att lösa problemet. I värsta fall handlar det om att skicka in sin smartklocka och få en ersättningsprodukt.

Innan man kontaktar Apple rekommenderar företaget att man försöker ladda smartklockan i minst 30 minuter för att se om laddningen kan triggas igång.

Lästips: Apple: Här är lösningen på dålig batteritid och GPS-data med watchOS 7.0

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.