Användare varnar för iPad Air (2022) – knakar med tunn baksida

Användare: Så tunn baksida att batteriet kan trycka mot skärmen

apple ipad air 2022 press
Foto: Apple

Har senaste generationens iPad Air (2022) sämre byggkvalitet än föregångarna? Den frågan ställer många sig efter att användare klagar på hur illa tillverkningen upplevs när de jämför med Apples tidigare modeller.

På webbsajten Reddit säger användaren u/mezzox33142 att baksidan upplevs som mycket tunnare än den iPad 4 som hen tidigare haft. Värre är att surfplattan knakar när den används vilket knappast är bra för kvalitetskänslan.


Läs mer: macOS 12.3 kraschar Mac-datorer som bytt moderkortet (viktigt att veta!)

Apples support: Knakande ljud är helt normalt

Även användaren u/thisguyrob säger att dennes surfplatta har samma knakande beteende när den används. I en video på YouTube får du en känsla av hur det kan låta när du håller i en iPad Air av senaste modell.

När supporten på Apple kontaktades fick användaren svaret att de knakande ljuden är helt normala.

Supporten ska även ha sagt att användaren skulle skaffa AppleCare som svar på frågor om oron över att batteriet eller logikkortet i surfplattan kunde ta skada på grund av den bristande kvaliteten.

Tänkvärt är att vi inte kan verifiera att Apples officiella support faktiskt sagt ovanstående. Vi kan bara återge vad u/thisguyrob skriver och är du osäker på Apples ståndpunkt så rekommenderar vi att du kontaktar dem själv.

Läs mer: Apple erkänner: Webbkameran i Studio Display fungerar dåligt (fix på gång)

Känner batteriet genom baksidan på iPad Air

En annan detalj som användarna upplever är att de känner batteriet genom den tunna baksidan.

Faktum är att baksidan är så tunn att användaren u/firewire_9000 säger sig kunna få batteriet att trycka mot skärmen så att svarta fläckar syns.

Yesterday I was in an Apple Store, curious about this issue, I hold an iPad Air 5 and yes you can feel that the aluminum is thinner, in fact if you press a little bit the back, the battery presses the screen and you clearly can see the black patches on it.

Om det stämmer är det pinsamt dålig byggkvalitet, inte minst då surfplattan har ett instegspris på höga 7 495 kronor från Apples egna webbsajt.

Den stora frågan nu är huruvida Apple har ett QA-problem där felande enheter har letat sig ut till butikerna, eller om företaget medvetet har valt att minska kvaliteten av någon anledning.

Läs mer om problemen i den här Reddit-tråden.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.