Ändra skickade meddelanden i WhatsApp – snart kan du

WhatsApp Logo

Snart kan du ändra skickade meddelanden i WhatsApp. Ny information om meddelandetjänsten indikerar att funktionen är på gång och att vi efter lanseringen äntligen kan fixa de där odrägliga felskrivningarna även efter att ett meddelande att nått mottagaren.

Det är webbsajten WaBetaInfo som skriver att funktionen är på gång och de nämner även att WhatsApp skulle ha fått den för flera år sedan; dock skrotades idén utan att vi vet varför. Men nu äntligen kan det vara på gång igen även om vi inte vet exakt när funktionen släpps.


Lästips: Går det att ångra / ta bort skickade meddelanden i iMessage?

Enligt WaBetaInfo så handlar det just nu om en gömd funktion som finns i en nyare beta-version till WhatsApp. Så här hittar du den om du är beta-testare just idag:

Hitta den gömda redigeringsfunktionen i WhatsApp Beta

  1. Öppna WhatsApp-appen i din mobiltelefon
  2. Gå till meddelandet du vill redigera > markera meddelandet
  3. Tryck på det tre punkterna för att öppna menyn > Välj ”Edit”
  4. Redigera texten i den nya vyn som öppnas och välj att spara

Notera att funktionen INTE är tillgänglig för alla och det är INTE ett officiellt beta-test som på går i skrivande stund. Det verkar just nu handla om ett litet antal individer som potentiellt har tillgång.

Har du beta-versionen så kan du testa idag och se om du ingår i gruppen som kan redigera meddelanden i efterhand.

Oklart om det sparas en historik över ändringar

Just nu verkar det inte som att WhatsApp sparar en historik över varken ursprungsmeddelandet eller ändringar som görs i texten.

Vi hoppas att tjänsten gör det enkelt att gå tillbaka och se vilka ändringar som gjorts, speciellt om det är gruppmeddelanden till flera WhatsApp-användare. Även om man vill dölja den där felskrivningen så finns goda skäl att ha en transparens i vad som stått tidigare.

Det är inte fastställt vilka plattformar som får (om någon i slutändan) som får möjligheten att redigera skickade meddelanden på WhatsApp. Det vore högst rimligt att det kommer till såväl Android och iOS som desktop-versionen.

Mer information följer när vi har ytterligare detaljer från WhatsApp.

Via AndroidCentral

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.