AmpliFi Instant – Mesh-router som är busenkel att installera

ubiquiti-amplifi-instant

Ubiquiti AmpliFi Instant är en mesh router som är busenkel att installera. Det tar bara två minuter från att du packat upp den till att allt är installerat och klart. 

Ubiquiti är en tillverkare av nätverksprodukter som främst är känd för sina enterpriselösningar. Med jämna mellanrum släpper tillverkaren även mer konsumentanpassade produkter – och AmpliFi Instant är just en sådan router.

AmpliFi Instant är minimalistiskt designad. Färgen går helt i vitt förutom skärmen som är svart med vita bokstäver. På utsidan hittar vi bara två Ethernet-portar – WAN och LAN – och inte ens en USB-port går att hitta. Vilket får sägas vara en förvånande begränsning.

AmpliFi Instant stöder WiFi 802.11ac med hastigheter upp till 1 167 Mbps. Närmare bestämt 300 Mbps över 2,4 GHz och 867 Mbps över 5 GHz. Routern är alltså långt ifrån de snabbaste modellerna på marknaden.

Styr AmpliFi Instant med en app i mobilen

Enbart basenheten ska klara att täcka ett område på 371 kvadratmeter. Behöver du täcka mer yta än så kan du ansluta fler enheter i ett sömlöst, heltäckande nätverk.


Alla inställningar görs via en mobiltelefon. Allt du behöver är den officiella appen för Android eller iOS. I den kan du exempelvis ställa in ett gästnätverk se statistik över hur nätverket används; samt vilka prylar som nyttjar ditt WiFi.

Måtten på enheten är 99.5 x 97.8 x 33.05 mm och vikten stannar på 215 gram. Det här är alltså inte någon stor router. Tack vare sitt nätta design och mått lär den passa väl in oavsett vart du än placerar den.

Du kan läsa mer mesh-routern AmpliFi Instant på den officiella produktsidan.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.