Huawei Watch GT använder inte Wear OS

Huawei Watch GT

Om du går och väntar på att Huawei Watch GT ska släppas så har vi en nyhet åt dig. Enligt de senaste uppgifterna från Huawei så kommer smartklockan inte att använda Wear OS.


Uppgiften om Huawei Watch GT lades upp på den officiella Huawei-sajten, och togs sedan bort igen. Tillverkaren var dock inte tillräckligt snabb – en snabbtänkt besökare noterade uppgiften och gjorde en skärmdump.

Istället för Wear OS från Google så kommer Huawei Watch GT använda en egenutvecklad plattform från Huawei. Det betyder med all sannolikhet att det inte lär finnas några som helst appar utöver Huaweis till smartklockan vid lanseringen.

Andra detaljer som avslöjades av Huawei är att skärmen är på 1,39 tum med upplösningen 454 x 454 pixlar. Själva panelen är en AMOLED. Själva chassit är tillverkat av ett keramiskt material med aluminium.

Huawei Watch GT klarar 30 dagars användning på en laddning

Batteriet är på 420 mAh och ska hålla för upp till 30 dagars användning i ett standard-läge. Med den inbyggda GPS:en aktiverad minskar den tiden till bara 22 timmar. Vilket får sägas vara föredömligt bra med tanke på att många sportklockor från Garmin bara klarar runt 10 timmar med GPS.


Andra detaljer som avslöjats är inbyggd pulsmätare, sömnmätning och något Huawei kallar TruRelax. Den senare nyttjar någon form av atmosfärisk tryckmätare, men exakt vad den är till för återstår att se. För att den ska fungera krävs en mobiltelefon med EMUI 9 – vilket betyder att bara nyare Huawei-telefoner gäller.

EMUI är ett gränssnitt som Huawei använder i sina mobiltelefoner. Och med version 9 är det bara Android 9.0 och framåt som gäller. Så här pratar vi alltså Huawei P20-serien och nyare.

Huawei Watch GT väntas bli lanserad officiellt tillsammans med Mate 20 och Mate 20 Pro den 16 oktober 2018.