Ångra skickade meddelanden i Messenger – Facebook testar ny funktion

Facebook Messenger

Vi har nog alla skickat ett meddelande i Messenger som vi ångrat. När vi trycket på den där skicka-knappen så har meddelandet oåterkalleligt landat hos mottagaren. Visste vore det bra med en knapp för att ångra vad man skickat? Det verkar Facebook också tycka – de testar just den funktionen.


Redan i April berättade Facebook att de arbetade med en ångra-funktion i Messenger. Dock utan att avslöja någon tidsram för implementationen. Än så länge har Facebook inte uppdaterat Messenger med stödet, men vi vet att företaget åtminstone testar funktionen med ett litet antal användare.

Enligt skärmdumpar som lagts ut på internet har menyn för att radera meddelanden (de tas bara bort på din enhet, inte mottagarens) uppdaterats med ett nytt val – Unsend Message.

Om man klickar på valet Unsend Message visas en bekräftelseruta med knapparna Unsend och Cancel. Bekräfta att du vill ångra meddelandet och det tas bort från både din och mottagarens enhet. Exakt hur lång tid efter att meddelandet skickats som det fungerar är oklart i skrivande stund.

facebook messenger angra meddelande 1
Ångra-funktionen i Facebook Messenger. Bildkälla: Jane Manchun Wong / Twitter

Kan dröja månader innan ångra-funktionen släpps av Facebook

Det är inte heller känt när funktionen rullar ut till användarna. Eftersom det bara är ett test kan det dröja månader innan Facebook känner att de är redo. Och de bör vara väldigt säkra på sin funktion innan den släpps.


I en era av cybermobbning är det viktigt att Facebook inte låter Messenger bli ett verktyg som främjar mobbning. Om textmeddelanden kan tas bort efter att de skickats betyder det att bevis kan raderas. Det är en risk som Google exempelvis eliminerat i Gmail. Hur? Genom att inte skicka mejlet du ångrade förrän efter att det inte kan ångras mer.

En annan funktion som vi gärna hade sett i Messenger är ett meddelande (eller bara en liten ikon) som visas om mottagaren skärmdumpar ett meddelande. Frågan är om det något som du skulle vilja ha? Skriv en kommentar och berätta!