Amazon kan planera att säga upp 10 000 anställda

Amazon
Foto: Christian Wiediger, Unsplash

Amazon planerar att göra sin största massuppsägning någonsin enligt tidningen The New York Times. Upp till 10 000 anställda kan få gå om deras uppgifter stämmer.

Främst handlar det om personer som arbetar på Amazons hårdvaruavdelning som berörs. Bland annat de som arbetar med digitala assistenten Alexa, retail-avdelningen och HR.

Lästips: Apple och Amazon stäms – kan ha drivit upp priserna på iPhones

Amazon har idag ungefär 1,5 miljoner anställda globalt räknat vilket betyder att 10 000 personer är mindre än en procent av den totala mängden, eller cirka tre procent av bolagets företagsanställda.

Anledningen till uppsägningarna är inte avslöjad, men det vore ingen högoddsare om det är den globala ekonomiska krisen som ligger bakom beslutet. Många bolag har tvingats säga upp stora mängder anställda på grund av det finansiella läget, bland annat Meta som säger upp 11 000 personer.

Det är i skrivande stund inte bekräftat när uppsägningarna kommer att ske. Det pratas dock om att ett beslut tas inom kort och att de berörda får gå under årets senare del.

Via The New York Times

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.