Allvarlig sårbarhet i mejlklienten Edison – obehöriga kunde se andras mejl

edison mail logo 2019

E-postklienten Edison drabbades av en mycket allvarlig bugg som gav användare tillgång till andras mejl. En sårbarhet som Edison själva menar bara drabbade ett antal iPhone-användare.

Det var när populära mejlklienten Edison släppt en uppdatering till sin iOS-app som användare började notera riktigt mystiska saker. Helt plötsligt kunde de se mejl som väldigt uppenbarligen inte fanns i deras egna inkorgar.

Ett allvarligt säkerhetsproblem som kan härledas till den nya synkroniseringsfunktion Edison lanserade med sin problematiska uppdatering. Så allvarligt att användare fick full åtkomst till allt innehåll i mejlen.

I just updated @Edisonapps Mail &, after enabling a new sync feature, an email account THAT IS NOT MINE showed up in the app, that I could seemingly access completely. This is a SIGNIFICANT security issue. Accessing another’s email w/o credentials! Never trusting this app again.

Twitter

Vi vet inte hur många som fått sina mejl komprometerade av Edison. Enligt företaget är det ett begränsat antal iOS-användare som är drabbade, vilket snävar in antalet personer rejält.

Lästips: Gratis brandvägg för macOS – Lockdown

Här är det också viktigt att poängtera att det inte är någon säkerhetsläcka där kontouppgifter har stulits eller kommit på villovägar. Det är en bugg i mjukvara som redan har åtgärdats.

Uppdateringen har återkallats och kan inte längre installeras och Edison har kontaktat alla berörda.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.