Samsung XR stängs ner – VR-appar från Samsung tas bort

Samsung Gear VR

Samsung har meddelat att de lägger ner sitt stöd för Gear VR. Det betyder att VR-apparna från Samsung slutar att underhållas och Samsung XR stängs under hösten.

Samsung XR kommer att tas bort den 30 september 2020. Redan nu har videor för 360-graders betraktning gjorts otillgängliga och köp av premium-videor för VR är inte längre möjligt.

Dessutom har Samsung valt att stoppa alla framtida uppdateringar till både Samsung XR och företagets VR-klienter.

Före den totala nedstängningen under hösten så kommer appen Samsung VR Video att tas bort från populära appbutiker som Oculus Store. VR Video-appen får inte längre officiellt stöd för VR-headset som Oculus Go, Rift och Quest.

När Samsung XR stängs ner den 30 september kommer XR-appen för mobiltelefoner att tas bort från Google Play Store och Galaxy Store. All data raderas – även uppladdade videor och personlig data från användarna.

Om du undrar vad Samsung XR är så kan kort nämnas att tjänsten gjorde det möjligt att strömma 360-graders videoklipp direkt från mobiltelefoner utan behovet av ett VR-headset.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.