Gratis brandvägg för macOS – Lockdown

lockdown firewall logo 2020

Lockdown är en enkel brandvägg för macOS – byggd på öppen källkod och helt gratis att använda. Lockdown stoppar spårare och gör din dator säkrare.


Vad är Lockdown?

lockdown app macos

Lockdown är en brandvägg för macOS. Appen bygger på öppen källkod och är kostnadsfri att ladda ner och använda. Lockdown skapades av Duet Display-grundaren Rahul Dewan och tidigare iCloud-utvecklaren Johnny Lin. Initialt släpptes brandväggen till iOS, men finns nu även till macOS.

Vad är fördelarna med att använda Lockdown?

lockdown app macos blocking

Lockdown gör att du får kontrollen över vilken information som appar i macOS skickar till servrar på internet.

Med Lockdown kan du begränsa vilken data som får lämna datorn, vilka appar som får kontakta internet och det finns även en inbyggd VPN-tjänst för extra säkerhet.

Brandväggen har ett gränssnitt som är enkelt att förstå och använda. Inställningarna är praktiska och det är tydligt vilka appar som är blockerade och varför.


Är Lockdown säker för min Mac?

lockdown privacy comes first

Eftersom Lockdown kan läsa precis allt som skickas till och från datorn (det är trots allt en brandvägg) så är det viktigt att brandväggen är helt säker.

För att du ska kunna lita på Lockdown har utvecklarna valt att involvera en oberoende tredjepart som granskar den öppna källkoden.

Säkerhetsföretaget Openly Operated gör säkerhetsrevisioner som granskar koden och säkerställer att Lockdown gör vad den ska, och inte något annat.

Vad är systemkraven för Lockdown?

Lockdown har begränsade systemkrav. Enda kravet är att datorn använder macOS 10.15 eller senare (vilket betyder Catalina eller senare).

Du hittar brandväggen kostnadsfritt på Mac App Store. Nerladdningsstorleken är cirka 8,5MB.