Google råkar publicera Android 11-sida – är en Developer Preview nära?

Android Logo 950 x 500

Google arbetar på Android 11 och kommer snart att släppa en tidig förhandsversion kallad ”Developer Preview” för utvecklare.

Kring mars varje år presenterar Google en förhandsversion av nya Android. Exempelvis Android Q i mars förra året och nu är det snart dags för Android 11 att göra sin debut.

Redan idag har Google släppt en produktsida för Android 11 som utvecklare kan ta del av. Eftersom vi bara är i februari verkar det som att någon tryckte på knappen lite för tidigt.

Det är extra tydligt då inga länkar på sidan går till Android 11-specifika ämnen. Istället går de till material som refererar till Android 10, vilket indikerar att sidan inte är färdigbyggd.

Vad vi kan utläsa från den befintliga sidan är att Google utelämnar bokstäver i kodnamnet. I fjol introducerades Android 10 som Android Q, och i år verkar Android 11 inte få någon bokstav – även om Google tidigare refererat till Android R.

Exakt när Android 11 gör sin debut återstår att se. Att produktsidan var uppe (även om den har de felaktiga länkarna) är ett tydligt tecken på att något är på gång. Notera att Google snabbt rättade till sitt misstag och tog ner sidan igen.

Det är oklart vad Android 11 kommer att erbjuda för nyheter. Vi har fått referenser och läckta uppgifter tidigare; exempelvis ett mer konfigurerbart flygplansläge som gör att mobilnätet stängs av, men WiFi och Bluetooth fungerar. Smart och mycket praktiskt.

På den tidiga Android 11-sidan skriver Google att det kommer förändringar kring hur systemet hanterar appar när de körs i Android 11, integritetsförbättringar och nya API:er för mappdelning, media samt anslutningar (oklart vilka).

Vad väntar du dig av Android 11? Har du en Pixel-telefon att installera nya versionen på? Skriv en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.