Linksys Velop-routrar får stöd för Apple HomeKit

Linksys Velop Wifi 6
Linksys Velop Wifi 6

Linksys har uppdaterat sina Velop-routrar med stöd för Apple HomeKit. Med ny mjukvara i routrarna kan du äntligen får bättre kontroll över hur HomeKit-prylar kan använda internet och hemnätverket.

Vilka Linksys Velop-routrar har stöd för HomeKit?

Det är inte alla modeller av Linksys Velop som har stöd för HomeKit. Enligt tillverkaren är det initialt bara trippelbandsversionen som omfattas. Följande modellnummer har fått uppdateringen:

  • WHW0301
  • WHW0302
  • WHW0303

Nämnvärt är att alla noder i ditt hemnätverk med Velop-routrar måste vara trippelbandsversionen. Om en är dubbelbands fungerar inte HomeKit-stödet korrekt.

Hur vet jag att HomeKit-stödet är installerat i routern?

När din Velop-router har uppdaterats (sker automatiskt när uppdateringen släpps) och du öppnar Linksys-appen i mobiltelefonen får du ett meddelande om HomeKit-stödet. Därifrån kan du länka Apple Home och börja använda HomeKit.

Vad är fördelarna med HomeKit-stöd till Linksys Velop?

Främsta fördelerna är den ökade säkerheten. Du kan bland annat sätta upp brandväggsregler för olika prylar och helt hindra dem från internetåtkomst, men ändå behålla kontakten med hemnätverket. Därtill kan du avgränsa delar av hemnätverket om du vill.

Har Linksys Eero och Eero Pro stöd för HomeKit?

Linksys förbereder i skrivande stund stöd för HomeKit även för Eero och Eero Pro. Med version 3.18 av den interna mjukvaran i routrarna har de börjat synas i Apple Home-appen, men när artikeln skrevs fungerade inte stödet riktigt än. Det verkar dock som att stödet är på gång.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.