Vinnare: Yggdrasil Gaming på Gaming Awards 2020

pokal unsplash

Den svenska speltillverkaren Yggdrasil Gaming vann pris som Innovator of the Year på den stora branschtävlingen International Gaming Awards 2020. Det är fjärde året i rad som Yggdrasil Gaming tar hem priset.


International Gaming Awards (IGA) belönar bolag som är verksamma inom landbaserad eller digital gaming och det här årets ceremoni hölls i år på Savoy Hotell i London. Priset delas ut till föregående års bästa leverantör som har utmanat industrin med spännande innovationer.

Ett nytt publiceringsverktyg

Yggdrasil tog hem priset tack vare lanseringen av sin innovativa publiceringsavdelning där användare får ta del av alla verktyg som behövs för att bygga, skapa och erbjuda ett komplett B2B-gamingbolag. En del av den nya strategin innebär att Yggdrasil franschiserar hela sin verksamhet, inklusive dess nuvarande och framtida portfolio samt deras gamification och avancerade plattformsteknologi, Game Adaption-verktyg och Interface-produkt (GATI).

Yggdrasil har berättat att det kommer att låta samarbetspartners skapa sina egna, fullständiga iGaming-produkter och framtida kunder får möjligheten att licensiera alla element från Yggdrasils teknologi och funktioner.

Släpper nya spel

Bolaget har även introducerat en serie med transformativ spelmekanik, vilket inkluderar spelet Splitz med en helt unik vinstpotential. Spelet har ett Aztek-tema och lanserades i januari 2020. Det är byggt med Yggdrasil revolutionära teknologi som förvandlar den klassiska 3×5 spelplanen till spelhjul med obegränsad potential och upp till 248 832 vinstvägar. Svenska online casino erbjuder numera Splitz i sina spelutbud och slotmaskinen förväntas bli en stor succé.


Yggdrasil uttalar sig om utmärkelsen

Fredrik Elmqvist som är VD för Yggdrasil har sagt följande om utmärkelsen:

“Att vinna den här utmärkelsen för ett rekordsättande fjärde år i rad är en fantastisk prestation. Det är ett testamente till den enorma ansträngningen som hela Yggdrasils team har gjort för att lansera det omvälvande Yggdrasil Publishing och den investering vi har gjort inom slot-innovation och ny mekanik. Det här är ett banbrytande globalt licensieringsbolag som väsentligt förändrar vår och industrins strategi för spelskapande, publicering och distribuering. På mycket kort tid har vi blivit kända för våra mycket innovativa onlinespel, plattform och mjukvarulösningar, men nu tar vi det hela till en helt annan nivå.”

Yggdrasil Gaming grundades 2013 och deras överordnade organisation är Cherry AB. Trots att det är en ganska ung spelutvecklare har de lyckats nå stora framgångar i den globala spelbranschen.