AirPods 3 ser ut som AirPods Pro – släpps första halvan av 2021

Apple AirPods Pro

Det pratas mycket om kommande AirPods 3 just nu. In-ear-lurar som ersätter befintliga AirPods 2 med mer ergonomisk design och passiv brusreducering.

Enligt analytikern Ming-Chi Kuo kommer AirPods 3 har fått en design som påminner mycket om befintliga AirPods Pro.

Mer specifikt handlar det om silikonplupparna som ersätter dagens hårdplastdesign på delen som går in i öronen. Silikonplupparna gör att AirPods 3 ska sitta bättre och isolera mot ljud från omvärlden.

Det är inte troligt att Apple bygger in aktiv brusreducering. Det är en funktion som sannolikt fortsätter finnas i AirPods Pro för att särskilja modellen från sina billigare syskonmodeller.

Däremot kan vi – om silikonplupparna är aktuella – räkna med passiv brusreducering tack vare den tätning de ger mot insidan av öronen.

Nya AirPods kan släppas så sent som 2022 i värsta fall

Andra generationens AirPods lanserades i mars 2019. Det är alltså hög tid för Apple att åtminstone hinta om en ny modell. Apple är notoriskt hemlighetsfulla av sig inför lanseringar, så någon officiell uppgift finns inte i skrivande stund.

Det har dessutom varit lite blandade rykten om kommande AirPods, så det finns inga säkra källor att gå på.

Den 9 maj skrev vi exempelvis att nya AirPods och/eller AirPods Pro kan släppas så sent som andra halvan av 2021 eller 2022. Det pratas även om nya over-ear-lurar från Apple kallade AirPods Studio, hörlurar som kan släppas redan i år om vi har tur.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.