Rapport: Nintendo slutar göra mobilspel

Nintendo

Nintendo slutar göra mobilspel. Efter några försök att slå sig in på mobilmarknaden väljer den japanska speljätten att lägga sitt fokus på andra områden; detta enligt en rapport från Bloomberg.

När Nintendo gav sig in på mobilmarknaden 2015 var det med stort intresse hos både media och användarna. Men det var först med Super Mario Run som lanserades i december 2016 som Nintendo slog en riktig home-run på både Android och iOS.


Även om Super Mario Run blev en initial hit så riktades en hel del kritik mot hur Nintendo tog betalt för innehållet via engångsbetalning. Även Mario Kart Tour som släpptes efter Super Mario Run fick kritik för sin betalmetod.

Spelvärlden går allt mer mot mobilspel, antingen på mobiltelefoner eller surfplattor. Men Nintendo väljer att ta ett steg bort från den marknaden och satsar istället på sina spelkonsoler.

Under corona-pandemin har Nintendo visat framfötterna genom att öka sin försäljning. Så pass mycket att senaste Switch-serien nu har sålt mer än SNES, vilket betyder att Switch passerat 52 miljoner sålda exemplar.

Det är inte troligt att Nintendo slutar med mobilspel för all framtid. Men för stunden verkar det som att speljätten vill lägga tid och resurser där pengarna och intresset finns idag – och det är i spelkonsolen Switch.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.