Adobe Photoshop i webbläsaren blir helt gratis

adobe photoshop web 2022

Om du vill använda Adobe Photoshop i webbläsaren så kan du snart göra det helt kostnadsfritt. Online-versionen av den populära bildredigeraren kan användas hur mycket som helst utan att det kostar dig en krona. Med vissa begränsningar så klart.

Vill du skaffa Adobe Photoshop till datorn så kostar det från 120 kronor per månad, eller 1 440 kronor årligen. Om du vill spara in de pengarna så finns många andra alternativ att prova, exempelvis utmärkta Pixlr.


Pixelmator Photo fungerar nu med både iPhone och iPad

Eller så använder du webbversionen av Photoshop. Den släpptes i oktober förra året och kan enklast beskrivas som en mellanversion placerad mellan Photoshop Express och fullfjärdrade Photoshop-sviten som ingår med Creative Suite.

Just nu kostar webbversionen, men enligt webbsajten The Verge så provar Adobe just nu en kostnadsfri version på utvalda marknader. I skrivande stund kan användare i Kanada testa webb-Photoshop helt gratis.

Målet med den kostnadsfria versionen ska vara att locka in fler användare till att uppleva webbappen och få ett begär efter alla extrafunktioner som är låsta bakom den fullstora betalversionen.

Google slutar underhålla Nik Collection

Adobe använder samma tillvägagångssätt med flera andra appar som Fresco och Express. Och en stor fördel med webbversionen av Photoshop är att den för första gången blir åtkomlig för användare av Chromebooks, vilket är en enorm marknad för Adobe då Chrome OS är vanligt i skolor.

Innan vi kan prova webbversionen så fortsätter Adobe att utveckla den för användarna. Bland annat med verktyg som Doge och Burn, konvertering av Smart Objects samt Refine Edge. Adobe lägger även till mobilstöd för att revidera och kommentera bilder.

Det är inte helt klarlagt när gratisversionen blir tillgänglig utanför Kanada eller när den ens kommer till Europa och Sverige.

Via The Verge

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.