Nya iPad (10th Gen) kan få 5G, USB-C & större skärm

Apple logo
Bild: Hussam Abd, Unsplash

När Apple lanserar tionde generationens iPad så kan den använda USB-C likt modellerna i iPad Pro-serien. Det skriver webbsajten 9to5mac som även säger att det kan vara aktuellt med 5G-stöd som tillval.

Apple har gradvis bytt ut Lightning-porten i sina prylar mot USB-C, en process som väntas snabbas upp ytterligare av EU:s beslut att kräva just USB-C i alla mobiltelefoner i framtiden. Om inte Apple väljer att gå helt sladdlöst vill säga.

Stage Manager fungerar bara med M1 iPads

När den nya iPad-modellen släpps under hösten så kan den även ha en något större skärm än de tidigare modellerna. SoC-kretsen A13 Bionic i dagens modell kan bytas mot en A14 Bionic som är cirka 30 procent kraftfullare.

Det betyder tyvärr att Stage Manager sannolikt inte kommer att fungera på nya modellen eftersom det krävs en M1- eller M2-processor för det. Läs mer om Stage Manager och Apples begränsningar via länken ovan.

Varje gång Apple släpper en uppgraderad modell så kan vi förvänta oss ett högre pris.

Med den allt högre inflationen så ökar den risken ännu mer med nya iPad. Om du köper den billigaste iPad (9th Gen) idag så är priset cirka 4 000 kronor; räkna med att det sticker iväg med minst 500 kronor extra till nya modellen.

Via 9to5mac

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.