Stage Manager fungerar bara med M1 iPads

apple ipad air 2022 press
Foto: Apple

Apple har avslöjat att kommande Stage Manager (med iPadOS 16) för iPads endast fungerar med modellerna som har en M1-processor (och senare M2 när de släpps). Anledningen? De äldre modellerna har inte hårdvaran som krävs.

Stage Manager gör att du kan hantera fler samtidiga fönster på din iPad. Den gör även så att du kan justera fönsterstorleken. En välkommen förbättring alltså, men den är inte för alla. Merparten av alla iPads stöder inte Stage Manager.

Här är iPad-modellerna som får iPadOS 16

Enligt Apples egna Rene Ritchie så är Stage Manager en fullt integrerad upplevelse som kräver ett stort internt minne, otroligt snabb lagring och flexibel I/O för den interna skärmen. Och för det krävs en M1-processor.

Åtminstone är det vad Apple påstår, huruvida det faktiskt behövs en M1-processor vet vi så klart inte. Företaget vill gärna driva försäljningen av nyare iPad-modeller och Stage Manager kan vara ett rent försäljningsknep.

Med det sagt så är det åtminstone på pappret mycket rimligt att Stage Manager behöver kraftfullare hårdvara. En iPad Pro från 2020 har Apples långsammare SoC-krets och bara 6 GB RAM-minne. Den senaste modellen däremot har den bevisligen snabbare M1-processorn och hela 16 GB RAM. Stor skillnad.

HDR10+ stöds inte av Apple TV-appen på iOS 16, iPadOS 16 och macOS 13 ”Ventura”

Via Neowin

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.