Acer Predator X27 — 4K-skärm med HDR, G-Sync & 144 Hz

Acer Predator X27 har en gamingskärm med 4K-upplösning, HDR-stöd och Nvidia G-Sync. Det är dessutom en skärm kapabel till höga bildfrekvensen 144 Hz — en riktig monsterskärm med all mått mätt alltså och prislappen är satt därefter.

Predator X27 är inte först med att klara 144 Hz med 4K-upplösning. Den platsen lyckades Asus knipa med sin gamingskärm ROG Swift PG27UQ. Men det gör inget, för Predator X27 är ett utmärkt komplement som på allvar konkurrerar med Asus modell.

Den 27 tum stora panelen har upplösningen 3 840 x 2 160 pixlar vilket är fyra gånger så mycket som en traditionell skärm i full-HD. Upplösning ackompanjeras av en ljusstyrka på extrema 1 000 nits och skärmen använder sig av 384 separat områden för belysning — alla kan kontrolleras separat från varandra vid behov.

Åtkomsttiden anges till fyra millisekunder och färgåtergivningen är 99 procent av färgrymden sRGB. Betraktningsvinklarna är 178 grader, skärmpanelen använder Quantum Dot-teknik och det finns inbyggd så kallad ögontracking med Tobii Eye Tracker.

Acer Predator X27 har stöd för Nvidia G-Sync

acer predator x27 frontAtt skärmen klarar 144 Hz är givetvis ruskigt bra, men för att på allvar kunna dra nytta av den höga hastigheten på bästa sätt krävs G-Sync eller Freesync. och Predator X27 har stöd för den förstnämnda.


Acer och Asus fördröjer lanseringen av sina 4K 144Hz G-Sync HDR-skärmar


Men för att på allvar kunna dra nytta av den fulla kapaciteten i skärmen krävs en dator av sällan skådat slag. Att driva en 4K-skärm är inget problem för många moderna datorer, men att gör det i ett spel med 144 bilder per sekund är få datorer som klarar.

Acer is excited to be expanding our premium gaming monitor line-up with two new quantum dot models to make gameplay more lifelike than ever before — Acer

Bara grafikkorten kan kosta dig närmare 16 000 kronor om du verkligen vill nå varenda sista bildruta utan kompromisser; och då tillkommer resten av datorn. Dessutom skärmen vilken bara den väntas korta en rejäl slant.

Fortfarande saknas både pris- och lanseringsuppgifter, såväl som uppgifter kring vilka anslutningsmöjligheter som finns. Acer Predator X27 är på pappret en ruskigt bra gamingskärm, nu väntar vi bara på de första recensionerna som förhoppningsvis bekräftar det.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.