Onkyo uppdaterar förstärkare med Chromecast-stöd

Onkyo DRX-7

Onkyo uppdaterar en hel mängd hemmabioförstärkare med stöd för Chromecast. Det meddelar den populär tillverkare som även öppnar upp för användandet av Google Home och Google Assistant.

Uppdateringarna släpps tills produkter som går under tillverkarnamnen Onkyo, Integra och Pioneer. Med inbyggt stöd för Chromecast får användarna möjlighet att strömma musik från internet, radio, podcasts och en mängd olika applikationer direkt via sina förstärkare.

Detta till och från en hel mängd olika mobila enheter och datorer. Exempelvis nyare mobiltelefoner och surfplattor från Apple, Google Chromebooks och i princip alla datorer med webbläsaren Chrome.

Produkterna som får Chromecast-stöd

Surroundförstärkarna som får det nya stödet är TX-NR676, TX-NR575, TX-8270, PR-RZ5100, TX-RZ3100, TX-RZ1100, TX-RZ810, TX-RZ710, TX-RZ610, TX-NR757, TX-NR656 och TX-NR555 från Onkyo. Även hemmabiosystemet HT-S8799 får stödet, såväl som soundbaren SBT-A500 och flerrumshögtalarna NCP-302.

Har du istället produkter från Integra är det DRC-R1, DRX-R1, DRX-7, DRX-5, DRX-4, DRX-3, DRX-2 och DSX-3 som gäller på förstärkarsidan. Även soundbaren DLB-5 omfattas av nya stödet.

Slutligen har vi Pioneer som får mjukvaran till Elite-serien med SC-LX901, SC-LX801, SC-LX701, SC-LX501, VSX-LX301, VSX-LX101 och SX-S30. I den omfattas även soundbaren FS-EB70. Även VSX-1131, VSX-832, VSX-831 och VSX-S520 får en uppdatering, så väl som XC-HM86 och X-HM76.

Många produktnamn alltså men gissningsvis kommer du med en Onkyo, Integra eller Pioneer-förstärkare att snabbt notera just din modell i mängden ovan.

För de oinvigda som inte förstår hur avancerade moderna förstärkare faktiskt är kanske den nya mjukvaran kommer som en överraskning. Just förstärkare är inte det första man tänker på när det gäller uppdateringar, men faktiskt är att mer än man tror kan förbättras via ny mjukvara.

Så hittar och installerar du uppdateringen

onkyo firmware home cinema system screenshotBörja med att leta upp din förstärkare på Onkyos officiella supportsida. Kolla om den nya mjukvaran finns tillgänglig; om den gör det klickar du på den för att ladda ner till datorn. Packa upp filer och kopiera alla filer som de är till ett tomt USB-minne.

Slå på förstärkaren och manövrera till inställningarna. Om funktionerna finns tillgängliga i din modell stänger du av HDMI Control (RIHD) och multirumsfunktionalitet. Har du ethernetanslutning kopplar du ur sladden från förstärkaren.

Se till att både förstärkare och TV är påslagna. Anslut ditt USB-minne med nya mjukvaran till valfri USB-port på förstärkaren och välj att visa från USB-media via inställningarna. Förstärkaren känner av den nya mjukvaran automatiskt.

Följ instruktionerna på skärmen. Klart!

Om du vill kan uppdateringen även installeras via internet om du har en ethernet-ansluten förstärkare. Skillnaden här är att du sköter allt direkt via förstärkaren då inga externa filer behövs. Gå till inställningarna och söker efter ny mjukvara.

Hittar förstärkaren en uppdatering följer du instruktionerna på skärmen. Det är inga konstigheter och det är ytterst lite du själv behöver göra. I vissa fall kan dina inställningar i förstärkaren nollställas så tänk på att ha dem i åtanke inför en uppdatering.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.