Samsung Galaxy S8 — populäraste mobiltelefonen hittills

Samsugn Galaxy S8

Är du intresserad av att skaffa nya Galaxy S8 eller Galaxy S8+ är du långt ifrån ensam. De är nämligen de mest populära mobiltelefonerna någonsin från den sydkoreanska tillverkaren.

Åtminstone om man ser till hur intresset har sett ut innan telefonerna faktiskt släppts. Många trodde att floppen med återkallade Galaxy Note 7 skulle göra att många ratade Samsung inför lanseringen Galaxy S8 och Galaxy S8+, men nu verkar det som att det blir helt tvärtom.

Samsung pratar om förbokningsrekord och tillverkaren påstås kämpa för att samla ihop tillräckliga mängder komponenter för att möta beställningarna. Cirka 30 procent fler förhandsbokningar ska det röra sig om jämfört med fjolårets Galaxy S7, en inte obetydlig siffra alltså, även om det bara gäller amerikanska marknaden.


Lästips: Snapdragon 845 utvecklas av Qualcomm i samarbete med Samsung


När Galaxy Note 7 kraschade helt på marknaden och lämnade ett spår efter sig av brända användare beräknades Samsung förlora miljardbelopp.

En återkallning som hade kunnat sätta djupa spår hos tillverkaren och lämna miljontals användare brända. Inte minst då Samsung helt misslyckades med att kommunicera en ursäkt till alla berörda.

Gissningsvis kommer av de som köpte en Galaxy Note 7 aldrig att skaffa en telefon från Samsung igen. Men uppenbarligen finns fortfarande en stor mängd intresserade som kan se bortom alla kontroverser och vill ha en Samsung-telefon.

Är du en av de som beställt en Galaxy S8 eller Galaxy S8+ och i så fall, hur ser du på att Samsungs tidigare flaggskeppstelefon var involverad i fler än 100 incidenter där telefonen brann?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.