20 nya smartklockor med Android Wear 2.0 före 2018

Huawei Watch Black

Google påstår att det kommer släppas fler än 20 smartklockor med Android Wear 2.0 innan slutet på 2017. En nyhet som visar att företaget tänker fortsätta satsa på sin mobila plattform för handleden, men också en nätt vink om att Googles partners inte har gett upp om Android Wear.


Kritiken mot Android Wear har bitvis varit stor för krånglig mjukvara, bristande funktionalitet och relativt dåliga smartklockor. Något som Google hela tiden slagit ifrån sig och istället fortsatt utveckla plattformen för att ta den till vad vi har idag.

Det har också uppstått viss oro om att tillverkarna tänkte lämna Android Wear-plattformen när Motorola meddelade att de lade sin klocktillverkning på is. Men det är inget Google har märkt av enligt företaget. Istället ska intresset ha ökat och det rejält.

Innan årsskiftet 2017/2018 ska det ha släppts fler än 20 nya smartklockor med Android Wear 2.0. Bland annat från kända märken som Diesel, Emporio Armani, Fossil, Guess, Gc, Hugo Boss, Michael Kors och Tommy Hilfiger. Den som vill betala lite extra kan även få modeller från tunga namn som Louis Vuitton, Montblanc och TAG heuer.

Bredden på vad tillverkarna släpper går väl i hand med Googles önskan om att släppa Android Wear-telefon som går bortom idén om att ”en modell passar alla”.


Android Wear skapades för att ta smartklockorna bortom ”en modell passar alla”. Därför är vi extatiska att det finns fler vägar att uttrycka din personliga stil under hösten — allt medan du kan hålla dig informerad med meddelanden, aktivitetsmätning och få hjälp av Google Assistant – David Singleton, Google VP

Oavsett hur många smartklockor med Android Wear som Google kan erbjuda tillsammans med sina partners så krävs en fortsatt, kontinuerlig utveckling.

Android Wear 2.0 var ett större steg upp från den ursprungliga versionen, men fortfarande känns plattformen ofärdig. Buggar, krånglig anslutning till mobiltelefoner och bristande mängd applikationer är bara några problem som företaget måste lösa. För att inte tala om bristande batteritid i många fall.

Dessutom har Google en utmaning i att Android Wear inte är lika bra med iOS-telefoner som på Android. Och för de som tränar mycket kan en sport- eller pulsklocka från Garmin vara mycket bättre. För fashion och vardagligt bruk med Android-telefoner fungerar Wear så klart bra; men Google måste bli bättre på att släppa nya funktioner till plattformen. Och det oftare.