Android Wear 2.0 — femte förhandsversionen släppt med iOS-stöd

Huawei Watch Black

Android Wear 2.0 släpps i sin färdiga version under februari månad efter en längre tids förseningar. Innan Google skeppar iväg nya mjukvaran passar företaget på att släppa en sista förhandsversion till alla beta-testare.

Den nya förhandsversionen är den femte i raden och bjuder bland annat på bättre stöd för iPhone-telefoner. Nu kan utvecklarna för första gången ta sina applikationer till iOS och göra dem kompatibla med Android Wear 2.0.

Två andra nyheter med femte förhandsversionen är stöd för NFC Host Card Emulation och ny navigeringslösning för installerade applikationer. Den förstnämnda är ett litet steg närmare Android Pay-stöd för Android Wear 2.0.


Lästips: Android Wear 2.0 släpps i februari — Google bekräftar lanseringen


När Android Wear 2.0 släpps i februari är det initialt på två LG-tillverkade smartklockor och sedan släpps uppdateringar till bland annat Huawei Watch. Vill du prova redan idag kan du anmäla dig till Googles testprogram här och ladda ner den senaste versionen här.

Tänk på att mjukvaran du installerar inte är färdig och den kan innehålla buggar som ställer till det. Processen för att installera är inte lika rättfram som en automatiskt uppdatering via OTA (vilken den färdiga versionen av Android Wear 2.0 släpps som). Fortsätt på egen risk.

Den som inte kan, vill eller vågar uppdatera med förhandsversionen kan lugnt sitta kvar i båten och vänta in februari månad. Antingen för att uppdatera till Android Wear 2.0 först då, eller för att köpa någon av de två LG-klockor som släpps i samband med lanseringen.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.