HTC 10 & One A9 får nu Android 7.0 — uppdateringen skickas ut i Europa

HTC 10

Har du mobiltelefonen HTC 10 kan du glädjas åt att Android 7.0 ”Nougat” är släppt på den europeiska marknaden. Först ut är England och därefter rullas uppdateringen ut till alla befintliga marknader i Europa.

Exakt när våra svenska telefoner får uppdateringen står oklart men eftersom uppdateringen är på gång så lär det inte dröja mer än några dagar. Eftersom HTC för bara några dagar sedan skrev att Android 7.0 ”Nougat” kunde dröja så länge som två veckor är det ändå något tidigare än väntat.

De som istället har en One M9 kan vänta sig sin uppdatering till Nougat inom samma tidsram som HTC 10. Det betyder att nya mjukvaran är klar, släppt och rullas ut samtidigt med den till nyare HTC 10. På sin höjd kan det dröja några dagar längre beroende på vart i Europa man befinner sig.


Lästips: Här är alla Samsung-telefoner som får Android 7.0 ”Nougat”


Vidare kan nämnas att de med en One A9 redan ska ha fått sin uppdatering. Förra veckan släppte HTC den nya versionen vilket givetvis är glädjande. Tidigare sade HTC att de skulle släppa uppdateringen bara 15 dagar efter Googles initiala släpp av Android 7.0 — dock dröjde det fem månader innan uppdateringen började rullas ut.

Som vanligt när vi pratar större uppdateringar av Android rekommenderar vi alltid att man skaffar en Nexus- eller Pixel-telefon om man snabbt vill få ny mjukvara. Alternativet är att köpa en helt ny mobiltelefon av annan modell som släpps med nya Android-versionen. Oftast väldigt kostsamt men vill man snabbt få nya versioner så får man betala ibland.

Har du en HTC 10 eller One A9? Kommentera gärna och berätta vad du tycker om Android 7.0 om du fått uppdateringen!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.