AirPods kan koppla ner sig utan förvarning — Apple utan lösning

Apple AirPods

Har du köpt ett par AirPods och tycket det är konstigt att de tappar kontakten med din iPhone mitt i samtal? Om det drabbat dig kan du vara lugn i det faktum att fler stött på samma problem. I vissa fall lyckades användarna inte använda sina AirPods till samtal utan att ta bort ena hörluren.

Apple AirPods var initialt tänkta att lanseras under oktober förra året men släppte fördröjdes gång på gång innan de tillslut nådde sina första användare kring mitten på december. Recensionerna har överlag varit bra men helt utan problem verkar AirPods inte vara.

Det första problemet som rapporterades vara att det medföljande höljet laddade ur sitt inbyggda batteri mycket snabbt. Oavsett om AirPods-lurarna satt i höljet eller inte.

Nu senast har även rapporter om att själva hörlurarna krånglar börjat dyka upp. Mitt i samtal kan användarnas AirPods helt sonika tappa kontakten med telefonen och i bästa fall återansluta. I vissa fall måste ena hörluren stängas av helt för att den andra ska kunna användas.

I’ve had this happen on two phone calls today. I am talking and suddenly the audio switches to the phone, I hear the Airpod connect tones and the audio switches back. This will repeat itself a few times, which is quite distracting during a phone call.

Ett litet antal användare har rapporterat att de bara stött på problemet när de haft en Apple Watch ansluten samtidigt. Det spekuleras i att AirPods kan påverkas av att andra Bluetooth-enheter är anslutna samtidigt, men det återstår att se vad Apple kommer fram till.

En annan sak som är lite märklig är att hörlurarna bara kopplar bort sig från iPhone-telefonen vid samtal. Inte när användarna lyssnar på musik eller tittar på film. Det är ytterligare en sak vi hoppas Apple hittar en lösning på.

Webbsajten MacRumors rekommenderar alla användare att bara använda en AirPod under samtal och två för allt annat. Det ser ut att vara den enda praktiska lösningen idag om man är drabbad — vilket långt ifrån alla är. Har du noterat problemet? Kommentera gärna och berätta om dina upplevelser!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.