15-tums Macbook Air med Apple M2-processorn

Apple logo
Bild: Hussam Abd, Unsplash

Planerar du att köpa en Macbook Air den närmsta framtiden? Då kan det vara en bra idé att vänta lite – för det kan dyka upp en ny, M2-bestyckad modell inom kort.

Enligt webbsajten DigiTimes så finns indikationer på att Apple förbereder lanseringen av en 15-tums Macbook Air med senaste M2-kretsen. Exakt när den släpps är inte känt, men det ryktas att andra kvartalet är målsättningen.

Redan idag ska det pågå massproduktion av den kommande datorn. Och om uppgifterna stämmer så blir det den första 15-tumsvarianten någonsin i Macbook Air-serien. Hittills har Apple hållit sig till 11 tum och 13 tum.

En större variant av Macbook Air kommer att brygga gapet upp till den kännbart dyrare Macbook Pro-serien, men också öka prislappen en hel del. Räkna med att det kostar några tusenlappar mer att köpa den nya modellen jämfört med vad Apple erbjuder idag.

Lästips: Fyra nya Mac-modeller med Apple M2-processorn på gång

Macbook Air 2022
Macbook Air från 2022. Foto: Apple

Vi vet redan hur snabb nya Macbook Air 15″ blir (eller?)

Det är högst troligt att Apple behåller samma specifikationer som dagens 13,6-tumsmodell har.

Det skulle betyda att vi får en stor 15-tumsskärm som ackompanjeras av 8 GB RAM-minne, 512 GB lagringsutrymme och M2-kretsen (8-kärnig cpu / 10-kärnig gpu). Utöver det kan du givetvis uppgradera hårdvaran ytterligare.

Lägg till 2 500 kronor för totalt 16 GB RAM eller lika mycket för totalt 1 TB SSD-lagring.

Det återstår att se hur konfigurationen blir, men det vore inte orimligt att tänka sig identisk eller åtminstone nära jämförbar hårdvara som dagens Macbook Air använder.

Oklart om Apple behåller Macbook Air-namnet

En detalj som just nu är lite flygande är huruvida Apple behåller namnet ”Macbook Air”.

Analytikern och Apple-kännaren Ming-Chi Kuo har tidigare sagt att Air-märkningen kan tas bort för framtida modeller. Och att det istället blir något helt annat i namnväg.

Samtidigt är Macbook Air ett välkänt namn och produkterna är mycket uppskattade, så det vore konstigt om Apple vill börja om med ett nytt varumärke som måste arbetas in på marknaden.

Via DigiTimes (betalvägg)

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.