Dropbox-filer på extern hårddisk begränsas på macOS 13 ”Ventura”

Dropbox Logo 2019

Om du använder en extern hårddisk till din Mac-dator och dessutom har Dropbox som molnlagringstjänst – då har vi en riktigt tråkig nyhet för dig.

Dropbox meddelar att deras app för macOS snart inte kommer att tillåta extern lagring av filer. Anledningen är en ny app som Dropbox tvingas släppa för att möta ändringar som Apple gjort i macOS 13 ”Ventura”.

Mer specifikt så kräver Apple nu att alla filer som lagras externt från en molnlagringstjänst måste läggas i ~/Library/CloudStorage – utan undantag. Anledningen enligt Apple är av integritetsskäl.

macOS 13 Ventura
Foto: Apple

Lästips: Dropbox begränsar sina gratisanvändare

Och det är inte den enda nyheten som drabbar användarna. Har du senaste macOS och använder Dropbox-appen så har du följande saker att tänka på:

  • Dropbox-mappen i Finder syns nu under ”Platser” och inte ”Favoriter”
  • Sökfunktionen i Finder kan inte längre hitta alla dina Dropbox-filer
  • Om du arbetar med stora mängder filer samtidigt så är processen långsammare än tidigare
  • Fler filtyper kan inte synkroniseras med Dropbox om du har macOS 12
  • Inget stöd för LAN Sync
  • Vissa nerladdade filer kan inte visa att de upptar utrymme på hårddisken, trots att de gör det
  • Vissa nyligen uppladdade filer kommer bara att finnas online som standard

Suck, det är en lång lista med begränsningar och problem alltså. Dropbox är tydliga med att de inte har några val i det hela, utan att Apple är de som satt ner foten med sin kravlista.

Det stora problemet som ställer till det för Dropbox-appen är att Apple har uppdaterat det så kallade ”File Provider API” som används. Ett API som nu ger en mer integrerad känsla direkt i operativsystemet samtidigt som det sparkar en del användare på smalbenen på samma gång. Med stålhätta.

Via iJunkie

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.