Tomb Raider Reloaded finns nu till Android och iOS

Nu kan du äntligen spela Tomb Raider Reloaded på din mobiltelefon. Spelet finns till både Android och iOS – helt kostnadsfri att ladda ner idag.

Det finns så klart en anledning till varför spelet är gratis att spela. Utvecklarna vill gärna att du köper saker via in-app-butiken och du blir ofta påmind om att den existerar under spelets gång.

Tomb Raider Reloaded är inte ett fullfjädrat Tomb Raider-spel. Det finns ett kampanjläge, men banorna är uppdelade i små sektioner som går snabbt att klara i korta spelsessioner.

Grafiken är sparsam och du ser allt från samma top-down-perspektiv som är så vanligt bland många snabbutvecklade spel idag. Det finns tre kapitel att skaffa och de kostar mellan 13 kronor och 27 kronor just nu.

Under spelets gång låser du upp nya vapen och kläder, förmågor och områden att undersöka.

Om du är Netflix-prenumerant och betalar för den högsta betalnivån så får du Tomb Raider Reloaded med allt innehåll den vägen istället. Då slipper du in-game-butiken. Ett klart bättre val för redan betalande kunder.

Här laddar du ner Tomb Raider Reloaded

Spelstudion som skapat spelet heter Emerald City Games. Det är ett litet team som fokuserar helt på enklare mobilspel med grafik som känns igen i alla deras spel.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.