YouTube HDR-stöd med iPhone 11 Pro och iPhone 11 Pro Max

apple iphone 11 pro

YouTube-appen för iOS har lagt till HDR-stöd för Apples senaste mobiltelefoner – iPhone 11 Pro och iPhone 11 Pro Max. Allt du behöver göra är att köra den senaste YouTube-versionen för att få stödet.


YouTube har HDR-stöd med flera iPhone-modeller sedan en tid tillbaka. Bland annat har alla med en iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X och iPhone XS kunnat titta på HDR-material med YouTube.

Men först nu har även de nyare iPhone 11 Pro och iPhone 11 Pro Max fått samma stöd. Undantag gäller för iPhone 11 som dessvärre inte har HDR-stöd och därmed landar i kylan.

Faktum är att iPhone 11 varken stöder HDR med streaming från filmtjänster eller vid uppspelning av lokalt material. Anledningen är oklar eftersom andra mobiltelefoner med LCD-skärmar stöder HDR, men alltså inte iPhone 11.

Så tittar du på YouTube HDR med din iPhone

apple iphone youtube hdr settings

För att titta på YouTube HDR med din iPhone 11 Pro eller iPhone 11 Pro Max så måste du först installera den senaste versionen av YouTube-appen. Det gör du på vanligt vis genom Apple App Store.


Därefter öppnar du YouTube-appen, startar en video och klickar på de tre punkterna för att öppna inställningarna. Välj alternativet ”Auto” för att automatiskt får bästa möjliga videokvalitet, inklusive HDR.

Tänk på att inte alla YouTube-videor har HDR-stöd. Du behöver inte göra mer nu – YouTube bestämmer den bästa kvaliteten åt dig och finns HDR-stöd så kan du titta på det.