Netflix lägger till HDR-stöd för Pixel 4 & Pixel 4 XL

Netflix Logo 2016

Google Pixel 4 är en mobiltelefon som inte släppts på marknaden än. Ändå har Netflix lagt till HDR-stöd för den kommande modellen.


I princip allt som går att veta om kommande Google Pixel 4 och Pixel 4 XL har redan läckt ut. Vi vet att mobiltelefonerna är på gång, och att Netflix nyligen lade till HDR-stöd för modellerna är knappt uppseendeväckande.

Förutom Pixel 4-telefonerna så passade Netflix på att lägga tills HDR-stöd för en rad andra modeller. Listan inkluderar bland annat befintliga Pixel 3 och Pixel 3 XL, Sony Xperia 1, Samsung Galaxy Note 10 och LG G6.

Det kvittar hur bra skärmen är på en mobiltelefon. Om Netflix inte har lagt till den i sin lista över enheter med HDR-stöd så kommer HDR inte heller att visas. Vilket så klart är surt för de med en Pixel 3 / 3 XL eftersom dessa släpptes för snart ett år sedan.

Alla mobiltelefonerna använder Qualcomm Snapdragon-processor

Och för den som undrar – det finns en gemensam nämnare i alla mobiltelefonerna vi nämner ovan. Och det är att alla använder en Qualcomm Snapdragon-processor. Mer specifikt en Snapdragon 821, 845 eller 855.


Allt som behövs för att kolla på HDR-film med någon av ovanstående mobiltelefoner är att du installera senaste versionen av Netflix-appen. Om du inte redan har den installerad så hittar du den här på Google Play Store. Och är den redan på telefonen får du snart en uppdatering.

Gissningsvis har du redan koll på vad HDR gör när du kollar på film. Men om du fortfarande inte har koll så får du här en liten genomgång.

HDR står för High Dynamic Range och innebär att skärmen blir ljusstarkare, färgerna kraftfullare och du får betydligt fler nyanser av ljust till mörkt. Det betyder i praktiken att du kan se mer detaljer i både ljusa och mörka partier i bilden.