Google Nest Mini bekräftas av amerikanska FCC

Google Home Mini tri-color

Google Nest Mini har gjort ett besök hos amerikanska FCC. Där bekräftas några välkomna förbättringar som lyfter nya modellen framför den gamla Home Mini-modellen.


Google har fått se många och tunga läckor om sina kommande produkter de senaste månaderna. Idag känner vi exempelvis till i princip allt om Pixel 4-serien, och nu har vi fått bekräftade uppgifter om en ny Mini-högtalare.

Google Nest Mini är den efterlängtade efterföljaren till populära Home Mini. En liten men smart högtalare med mikrofon och stöd för Google Assistant. Nya modellen tar allt som var uppskattat med Home Mini – den fysiskt lilla formen och en hyggligt kompetent högtalare – och uppgraderar med nya funktioner.

Enligt FCC har produkten modellnumret H2C. Det är likt andra produkter från Google Home-serien. Bland annat Home Mini som har modellnumret H0A. Google Home – en större syskonmodell till Home Mini – har modellnumret HOME.

google nest mini fcc sketch
En sketch från FCC som visar Google Nest Mini

Bland nyheterna som bekräftas till Google Nest Mini hittar vi ett fäste för väggmontering utan extra tillbehör. En välkommen nyhet då ett stort problem för många har varit just montering, ofta med 3D-utskrivna väggfästen som köps av privatpersoner.


En annan förbättring är en 3,5mm-ljudkontakt. Huruvida det handlar om ljud ut till annan högtalare eller ljud in från en mediaspelare återstår att se; vi gissar på det sistnämnda.

Andra saker som inte bekräftats än är förbättrad ljudkvalitet, en närhetssensor och en fortsätta låg prislapp. Den 15 oktober kan nya modellen Nest Mini presenteras tillsammans med Pixel 4-serien. Med lite tur får vi även en snabb lansering redan samma dag.

Om du vill läsa mer eller bara se FCC-registreringen så hittar du den här.