Google Files kan få Chromecast-stöd & enklare gränssnitt

google files logo 2019

Google Files kan snart uppdateras med Chromecast-stöd och ett förbättrat gränssnitt. Det avslöjar webbsajten XDA som granskat koden till Files-appen.


Google Files är en händig liten app som hjälper dig att hålla ordning på alla filer på mobiltelefonen. Du kan frigöra utrymme genom att ta bort synkroniserade fotografier, hitta stora och oanvända filer, samt enkelt dela dina filer med andra.

Och om webbsajten XDA har rätt så kan Google Files snart göra det med ett snyggare gränssnitt och inbyggt Chromecast-stöd.

Ändringarna i gränssnittet – och som just nu inte är synliga i den befintliga versionen – är att Sök-fliken omarbetats. Istället för en ensam kolumn är kategorierna uppdelade i en layout om 2 x 3 för en smidigare överskådning.

Chromecast-stödet visas i form av den klassiska Cast-symbolen i övre högra hörnet.


Den gör att du kan hitta dina videor och bilder, och sedan strömma den till en Chromecast-kompatibel enhet. Exempelvis en Chromecast i din TV, en Google Nest Hub eller annan cast-förberedd enhet.

Google Files har nyligen fått stöd för Dark Mode – även kallat mörkt läge – och förbättrade mediakontroller.

Det är tydligt att Google satsar stort på sin applikation och vi ser fram emot många kommande uppdateringar. Exakt vad Google vill göra med Files i framtiden återstår att se, men just nu är den en klar rekommendation på alla Android-telefoner.

Här är några av de saker du kan göra med Google Files på din mobiltelefon och surfplatta:

  • Hitta och ta bort kvarvarande skräpfiler
  • Säkerhetskopiera dina fotografier och ta bort lokala bilderna från enheten
  • Se vilka mappar på enheten som har nerladdade filer, storleken på dem och om du kan ta bort dem riskfritt
  • Dela filer till andra Files-användare

Google Files används på fler än 100 miljoner enheter världen över. Du hittar den kostnadsfria appen på Google Play Store.