Gallery Go: Ett enklare alternativ till Google Foton

google gallery go

Gallery Go är ett alternativ till Google Foton. En enklare app med avskalade funktioner och som tar mindre plats på mobiltelefonen. Här är allt du måste veta om Gallery Go.


Artikeln svarar på följande frågor:

 • Vad är Gallery Go?
 • Varför ska jag använda Gallery Go istället för Google Foton?
 • Vem har utvecklat och var finns Gallery Go?
 • Vem kan använda Gallery Go?

Vad är Gallery Go?

Gallery Go är en syskonapp till Google Foton. Ett galleri för alla dina fotografier som laddas upp till Googles servrar och sparas där; enkelt åtkomliga från ditt vanliga Google-konto och säkert sparade om något händer med din mobiltelefon.

Gallery Go är inte lika funktionsrik som vanliga Google Foton. Appen är speciellt designad för att vara enklare i designen, ta mindre plats på mobiltelefonen eller surfplattan, och helt enkelt erbjuda en mjukare upplevelse.

Vilka fördelar finns med Gallery Go?

Google lyfter fram en rad fördelar med nya Gallery Go. Bland annat möjligheten att använda deras smarta AI-teknik för bildsortering direkt i appen.


Du behöver inte ladda upp dina bilder för identifiering och sortering om du inte vill. Allt kan stanna på din mobiltelefon, och istället sker arbetet på natten medan du sover.

Gallery Go ger en praktisk och enkel överblick med få alternativ och stora knappar. Det finns inga avancerade funktioner eller lösningar – bara dina fotografier i ett snyggt, överskådligt rutnät.

Det kanske mest avancerade är den automatiska bildredigeringen som använder AI för att förstärka dina bilder med ett tryck.

Varför använda Gallery Go istället för Google Foton?

Det finns några praktiska anledningar till varför Gallery Go är bättre än Google Foton. Dock inte för alla.

I det stora hela kan vi säga så här. Om du vill ha en utmärkt galleri-app för dina bilder – välj Google Foton. Om du inte behöver allt som Foton erbjuder – fortsätt använda den inbyggda galleri-appen som fanns i telefonen när du fick den.

Gallery Go är en bra galleri-app, men den tillför inte speciellt mycket nytt och spännande. Här är fyra punkter som talar för båda apparna.

Därför ska du använda Gallery Go:

 • Du vill använda Googles fototjänst, men utan allt avancerat som Foton erbjuder
 • Du vill ha en enkel och praktisk galleri-app för Android
 • Du vill ha Googles smarta bildorganisering – utan uppladdning till molnet
 • Du vill ha en galleri-app på bara 10 MB

Därför ska du använda Google Foton:

 • Du vill ha alla smarta funktioner och AI-lösningar som Google Foton erbjuder
 • Du vill skapa fotoböcker med dina bilder hos Google direkt i mobilen
 • Du vill kunna visa dina fotografier trådlöst mot en Chromecast direkt i galleriet
 • Du vill ha den fulla upplevelsen med ett gränssnitt som ger dig åtkomst till fler bilder snabbare

Vem har utvecklat Gallery Go och varför?

google gallery go

Gallery Go är utvecklad som ett enklare alternativ till Google Foton.

Appen är en så kallad Go-app anpassad för uppstartsmarknader där mobiltelefonerna är billigare och inte fullt så kraftfulla som i västvärlden.

Andra Go-appar från Google är bland annat Gmail Go, Assistant Go, Google Go, Files Go, Maps Go. Läs mer om dessa appar på den officiella Go Edition-sajten från Google.

Facebook, Messenger, Twitter och många fler tjänster har Lite-appar som saknar många funktioner, men behåller det mest grundläggande och viktiga för en bra upplevelse.

Gallery Go är just en sådan app. Enklare. Mer praktisk för den bredare massan som vill ha något supersmidigt. Inga konstigheter.

Var hittar jag Gallery Go och vem kan använda appen?

Gallery Go fungerar på alla mobiltelefoner och surfplattor med Android 8.1 eller senare.

Allt som behövs är ett Google-konto och en kompatibel enhet. Du hittar Gallery Go på Play Store och installerar appen därifrån som vanligt.

Gallery Go har en storlek på cirka 10 MB och fungerar med bilder på både det interna lagringsutrymmet och SD-kort.