Ny Nintendo Switch med tema från Disney Tsum-Tsum

nintendo switch disney tsum tsum

Nintendo släpper en unikt designad Switch-modell med tema från Disney. Modellen blir extremt svår att få tag på och kräver att du importerar den – om du ens får chansen.

Frågor som artikeln svarar på:

  • Vad skiljer Disney-designade Switch från vanliga Switch-modeller?
  • Hur får jag tag på nya Switch-designen?
  • Vad kostar Switch med Disney-temat?
  • När släpps Tsum-Tsum Festival till Switch?

Vilket Disney-tema använder nya Nintendo Switch?

nintendo switch disney tsum tsum baksida

Nintendo har i ett samarbete med Disney valt temat Tsum-Tsum. Det är ett varumärke och en produktserier med stoppade gosedjur baserade på Disneys populära produkter.

Tsum-tsum uttalas ”tsoom tsoom” och introducerades 2013 på utvalda marknader. Bland karaktärerna som finns i produktserien finner vi populära namn som Kalle Anka, Musse Pigg, Långben och Pluto.

Det som karaktäriserar Tsum-Tsum är utseendet med karaktärernas ansikten framåt och en form som gör att gosedjuren kan staplas ovanpå varandra. Enligt Wikipedia är det en pyramidliknande form, men vill mena att det är mer cirkulärt.

Hur ser nya Switch med Tsum-Tsum-tema ut?

nintendo switch disney tsum tsum joycon

Nintendo har valt en färgkombination av grått, lila och rosa.

Framsidan och baksidan på Switch-konsolen är grå med rosa detaljer från Tsum-Tsum. Joy-Con-kontrollerna är lila respektive rosa.

Även själva basenheten för Switch är i grått, men med små ikoner i Tsum-Tsum-stil.

Vad skiljer Tsum-Tsum-varianten från vanliga Switch?

Nya Tsum-Tsum-varianten är till det yttre bara en omdesignad Switch. Alla knappar, spakar och detaljer sitter precis som de brukar på en vanlig Switch.

På insidan används samma hårdvara som finns i nya Switch Lite. Det betyder nämnvärt bättre batteritid än den äldre Switch-varianten som finns i svenska butiker idag.

Utöver det är upplevelsen med den Switch du kanske har hemma helt identisk.

Nintendo släpper spelet Tsum-Tsum Festival

Samtidigt med nya Switch släpps spelet Tsum-Tsum Festival. Spelet lanseras den 10 oktober 2019 och har Switch-specifika minispel som inte finns på andra plattformar där Tsum-Tsum finns.

Tsum-Tsum Festival har även stöd för att spelas vertikalt med Switch. Precis som med Tsum-Tsum på din mobiltelefon eller surfplatta.

Hur mycket kostar Tsum-Tsum-konsolen?

Cirkapriset är satt till 36 080 yen på den japanska marknaden. Omräknat blir det 333 dollar, eller cirka 3 900 kronor inklusive moms.

Det finns inga indikationer på att modellen släpps utanför Japan. För att skaffa modellen måste du alltså importera, vilket betyder extra kostnader för frakt och tullavgifter.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.