Google Home kan nu spela musik till bluetooth-högtalare

Har du en Google Home eller Home Mini kan du nu spela musik till andra högtalare via bluetooth. Avsaknaden av stödet har varit en stor frustration för många användare – men nu tar sig Google i kragen och rullar ut stödet.

Det betyder att du inte behöver köpa en Home-högtalare till alla rummen där du vill spela musik. Har du redan en bluetooth-högtalare hemma är det idag enkelt att ansluta den till ditt befintliga smarta hem.

När högtalarna är sammankopplade kan du använda Google Assistant för att spela musik, podcasts, ljudböcker och mer direkt till den nya högtalaren.

Du kan även skapa multiroom-lösningar där bluetooth-högtalaren spelar samtidigt med din Google Home-högtalare. Bara skapa nya rum så att Google vet vilka högtalare som ska spela och vart de är placerade. Sen väljer du enkelt rummen i Google Home-appen.

Så ansluter du en bluetooth-högtalare till Google Home

  • Öppna Google Home-appen på telefonen
  • Navigera till Enhetsinställningar
  • Följ instruktionerna på skärmen för att ansluta din högtalare till Google Home

Tänk bara på att du fortfarande måste använda Google Home-högtalarna för att ge kommandon. Även om din nya högtalare skulle ha en mikrofon så fungerar den inte med Google Assistent.

Har du provat funktionen själv? Skriv gärna en kommentar och berätta vad du tycker – fungerar det bra?