Mät din sömn med Mobvoi TicWatch Pro – ny funktion

mobvoi ticwatch pro

Mobvoi TicWatch Pro har fått stöd för sömnmätning. Med en tillhörande Android-app kallad TicSleep i smartklockan kan du direkt börja mäta din sömn.


Mobvoi TicWatch Pro är en populär smartklocka med WearOS. Den var länge marknadens kanske bästa alternativ för Android, men med lanseringen av senaste Fossil Gen 5-serien har TicWatch Pro fått hård konkurrens.

Ett sätt att möta den nya, hårdare konkurrensen är att erbjuda förbättrad funktionalitet – och det gör Mobvoi bland annat genom att introducera stöd för sömnmätning.

mobvoi ticwatch pro sleeptracking 1

För att sömnmätning med Mobvoi TicWatch Pro ska fungera behöver du bara installera en speciell Android-app kallad ”TicSleep”. Den är helt kostnadsfri och appen finns på Play Store.

TicSleep sparar all sömndata i din mobiltelefon

TicSleep använder smartklockans sensorer – bland annat pulsmätaren – för att förstå när du går ner i vila och somnar. När du vaknar kan TicSleep ge dig en djuplodad analys över tiden du sov samt pulsinsikt under sömnens alla stadier.


Sömndatan finns både i TicSleep-appen och direkt på smartklockan. I smartklockan hittar du din sömndata i ett speciellt TicSleep-watchface.

mobvoi ticwatch pro sleeptracking 2

Du kan få dagliga aviseringar med information om din sömn och med tiden bygger du upp en omfattande historik som hjälper dig att förstå om något stör din sömn. Du kan bland annat jämföra din sömntid mot en 7-dagars genomsnittlig sovtid.

Med Mobvoi TicWatch Pro på handleden när du sover kan du också få ett mjukare uppvaknande med funktionen ”Smart Alarm”.

Larmet använder den inbyggda vibrationsmotorn i smartklockan för att väcka dig när du sover som lättats på morgonen. Det gör att du får ett lugnt uppvaknande när du är som mest mottaglig för att vakna.