Adobe Illustrator på gång till iPad

Apple iPad Pro

Adobe Illustratior kommer att släppas till iPad. Enligt uppgift släpps appen under 2020 och gör då Adobe Fresco och Photoshop sällskap på den populära surfplattan.


Adobe har fått en de kritik för sina Photoshop-planer och den tänkta lanseringen av appen till iPad. Anledningen? Adobe ville släppa en avskalad variant som inte är fullt lika avancerad som desktop-appen till Windows och macOS.

Ganska nyligen gick Adobe ut med nyheten att de satsar stort på Photoshop-appen för iPad, och nästan samtidigt avslöjdade anonyma uppgiftslämnare till Bloomberg att även Illustrator kommer till Apples surfplatta.

Det är idag oklart huruvida Illustrator blir lika funktionsrik som sina desktop-varianter. Dock väntas Adobe visa åtminstone en tidig utvecklarversion under den årliga Adobe Max-konferensen senare i november – då lär vi åtminstone få några svar på vad företaget har planerat.

Och för dig som går och väntar på att Adobe ska släppa sitt kompletta appbibliotek så kan vi säga att det inte kommer att ske; åtminstone inte inom en överskådlig framtid.


Däremot finns redan Adobe Fresco och Premiere Rush att prova direkt från Apple App Store.

När Bloomberg frågade Adobe om de ville kommentera uppgifterna så var svaret kort: ”Vi har inget att dela just nu”, sade en talesperson för Adobe.

Apple har länge marknadsfört iPad-serien som en direkt ersättare till bärbara datorer. Om Adobe släpper två så prominenta appar som Photoshop och Illustrator till iPad – utan att begränsa funktionaliteten – så är det en rejäl fjäder i hatten för Apple.