Xiaomi Pocophone F1: Android 9.0 är släppt

Android Logo 950 x 500

Xiaomi Pocophone F1 har fått en uppdatering med Android 9.0 ”Pie”. Mobiltelefonen har fått stor uppmärksamhet för sina utmärkta egenskaper till ett jämförelsevis lågt pris – och med Pie blir modellen ännu bättre.

Xiaomi Pocophone F1 fick sin första beta-version av Android 9.0 ”Pie” under november månad. Därifrån har det gått riktigt snabbt och idag finns den färdiga versionen av Android 9.0 att installera på mobiltelefonen.

Bland de många nyheterna som introduceras med Android 9.0 finner vi ett uppdaterat gränssnitt till MIUM 10 (Xiaomis egna gränssnitt som läggs ovanpå Androids standardutseende). Kamera-appen har stöd för Google Lens, buggfixar för Android Auto och för inbyggd mikrofonen.


xiaomi-pocophone-f1

Xioami Pocophone F1

  • 6,18 tums OLED-skärm
  • Snapdragon 845-processor
  • 6 GB RAM-minne
  • 64 / 128 GB lagringsutrymme
  • 4 000 mAh batteri
  • 12 mpix bakre kamera

Läs mer om Xiaomi Pocophone F1 på den officiella produktsidan.


Med uppdateringen till Android 9.0 ”Pie” följer även säkerhetsfixarna för november månad från Google. Det betyder att Xiaomi är en hel månad efter i säkerhetsfixarna då Google har släppt säkerhetsfixarna för december. Förhoppningsvis kommer en extra uppdatering med dessa inom kort.

Installera Android 9.0 på Pocophone F1 via OTA eller manuellt

Din Xiaomi Pocophone F1 kommer att uppmärksamma dig på att uppdateringen finns med en notifikation från systemet. Om du inte ser den kan du manuellt kolla om den finns att ladda ner.

Ett alternativ – som vi bara rekommenderar till avancerade användare – är att manuellt ladda ner och starta installationen. Om du använder din Pocophone F1 när du läser detta kan du klicka på denna länk för att ladda ner en zip-fil med uppdateringen.

Vänta tills nerladdningen är klar, flytta zip-filen till mappen ”downloaded_rom”-mapp och gå till inställningarna för systemuppdatering. Du kan nu starta installationen manuellt.


Xiaomi Pocophone F1 släppes under 2018 med 64 GB eller 128 GB lagringsutrymme. Cirkapriset i skrivande stund är från 3 500 kronor enligt Prisjakt. Räkna dock med ett pris runt 3 800 kronor och uppåt från de större, mer erkända butikerna. 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.