Surroundljud med YouTube på Nvidia Shield TV med Experience 7.2

nvidia-shield-tv-2017

Nvidia Shield TV har uppdaterats med version 7.2 av mjukvaran Software Experience. Nya versionen ger en ny app, uppdaterar YouTube med bättre ljudstöd och ger nya säkerhetsfixar.


Software Experience 7.2 finns att ladda ner till din Nvidia Shield TV. Uppdateringen har två större nyheter och en rad mindre förbättringar som är nämnvärda.

Den viktigaste förbättringen för svenska användare är surroundstödet med YouTube. Om du har ett hemmabiosystem som klarar 5.1 så kan detta nu användas med den populära videotjänsten. Och Nvidia Shield TV är faktiskt första mediaspelaren på marknaden med surroundstödet.


nvidia-shield-tv-2017

Nvidia Shield TV

Nvidia Shield TV är en hyllad mediaspelare som kan spela i princip alla video- och ljudformat på marknaden. Den stöder 4K-upplösning med 60 fps och klarar såväl Dolby Atmos som DTS:X. En prisvärd mediaspelare för entusiaster och filmälskare som vill ha det bästa.

Läs mer om Nvidia Shield TV på den officiella produktsidan.Nästa stora nyhet är att Amazon Music nu finns till Nvidia Shield TV. Det betyder att du får tillgång till fler än 50 miljoner låtar direkt från din mediaspelare. Amazon Music är inte speciellt känd i Sverige, här är det istället Spotify och Google Play Music som gäller för de allra flesta (och Apple Music som dock inte har en app till Nvidia Shield TV).

Andra nyheter med Nvidia Shield Experience 7.2

Vidare förbättringar är att Amazon Prime Video äntligen har stöd för Dolby Atmos. Perfekt för dig som har en Dolby Atmos-förberedd surroundanläggning i hemmet och vill nyttja denna till max när du kollar på film.

Google Assistant har lagt till stöd för podcasts och rutiner. Lägg till i Google Home-appen på din mobiltelefon och använda med din Nvidia Shield TV. Svårare än så är det inte.

Shield Experience 7.2 ger även de senaste säkerhetsfixarna för Android från Google, stöd för automatisk uppdatering av framtida mjukvarulanseringar och stöd för SMBv3. Den sistnämnda ökar prestandan och är säkrare än tidigare SMB-versioner. Om du har en PC eller NAS som stöder SMBv3 rekommenderas att du använder denna med Nvidia Shield TV från och med Shield Experience 7.2.

Samtidigt som du uppdaterar din mediaspelare med Shield Experience 7.2 så är det viktigt att du uppdaterar mjukvaran i eventuella tillbehör, som fjärrkontrollen och handkontrollen. Se till att batterierna är ordentligt laddade innan du gör det, om uppdateringen avbryts vid fel tillfälle kan de nämligen sluta fungera.


Du kan läsa mer om senaste uppdateringen till Nvidia Shield TV på den officiella produktsidan. Hela listan över samtliga ändringar med Experience 7.2 finns att läsa där.