Xbox One & Playstation 4 till Kina – men begränsningarna är hårda

xbox logo 2019

Kina kommer att godkänna försäljning av fem miljoner exemplar av nya Xbox One.

Den 23 september släpps konsolen i landet och det gäller för spekulanterna att hålla sig framme – Microsoft tror nämligen på snabb slutförsäljning.

Enligt Redmond-företagets regionala distributör BesTV finns potential för tillväxt i kategorin och man räknar med upp till 50 miljoner exemplar inom de närmaste fem åren. Förutsatt att kinas myndigheter tillåter det vill säga.

Xbox One kommer dock inte vara att helt ensam i Kina då även Sony lanserar sin konsol Playstation 4 där. Det är inte BesTV som står för distributionen men dock ett annat företag som också ägs av Shanghai Media Group.

Vilka spel som kommer att släppas i Kina återstår att se då landets myndigheter är minst sagt stränga kring innehållet. Länge har man sagt att västerländsk kultur är ett hot mot invånarna, så vad konsolköparna kan spela är ännu oklart.

Vad tror ni – har konsolerna en framtid i Kina?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.