Microsoft kan släppa Chromecast-liknande produkt

microsoft-logo

Microsoft kan släppa Chromecast-liknande produkt

Google har rönt stora framgångar med Chromecast och nu ser det ut som att Microsoft också vill ha en del av den kakan.

Enligt uppgifter från bland annat amerikanska FCC har Redmond-företaget en liknande produkt på gång och den ska redan ha klarat sig förbi myndighetens granskande ögon.


Lägg till att Windows Phone 8.1 har en inbyggd funktion som kallas ”Project My Screen”, så är det nästan övertydligt att något är på gång.

Då Windows Phone är betydligt mer intressant i företagsmiljö än på konsumentmarknaden i skrivande stund så är det tänkbart att Microsoft också designar funktionerna efter detta. Med en Chromecast-liknande dongel och en smartphone eller tablet kan man snabbt visa information på en tv eller via projektor med HDMI – helt utan sladdar.

Priset är avgörande

Idag kan man köpa en Chromecast för löjligt låga 300 kronor, så prislappen kommer att vara avgörande för Microsoft. Windows Phone växer sakta men säkert på konsumentmarknaden och för de som står i valet och kvalet kan den nya funktionaliteten bli avgörande inför ett köp.

Tekniken bakom Microsofts nya produkter kommer från Miracast, ett företag och en teknik som Redmond-företaget under en längre period har varit ett stort fan av. Exakt vad som kommer är ännu oklart och vi lär ha mer information om detta inom kort.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.