Nya OneNote för Android – nu optimerad för surfplattor

microsoft-onenote-logo

Nya OneNote för Android – bättre än någonsin

Microsoft har släppt OneNote för surfplattor med Android och äntligen har vi fått stöd för att rita på skärmen.


Appen är helt gratis att ladda ned via Google Play Store och för att kunna använda OneNote krävs Android 4.1 eller senare.

Nyheterna som erbjuds är, som ovan nämnt, möjligheten att skriva med penna eller finger och gränssnittet har omarbetats för att vara så smidigt som möjligt på större skärmar.

Just möjligheten att skriva har varit en hett efterlängtad funktion och det är obegripligt att Microsoft inte implementerat det tidigare. Andra nyheter i nya versionen är bättre möjligheter till formatering av texten och swipe-funktion mellan anteckningsböcker, avsnittsgrupper och avsnitt.

OneNote för Modern UI

Det är inte bara Android-appen av OneNotes om uppdaterats, även den för Modern UI (även kallat Metro-gränssnittet) har fått sig lite nya funktioner.


Bland annat kan man nu infoga PDF-filer och andra format direkt i anteckningar, man kan även skriva ut och göra så kallade ”highlights” med markörpenna.

Det har även släppts en uppdatering för Livescribe+ så att användare kan skicka anteckningar direkt till valfri anteckningsbok i OneNote.

Office-paketet till Android

Ett programpaket med Word, Excel, PowerPoint och OneNote är under utveckling och kommer att släppas till Android någon gång innan 2015 tar sin början. Samtliga appar ska vara ordentligt optimerade för pekskärmar och ge en trevligare upplevelse än vad Office Mobile gör idag.

Vad tror ni – kan nya OneNote locka över användare från Evernote med sina förbättringar?

Nyhetskälla är ZDNet