CoPilot Premium – nya navigatorappen släppt till Windows Phone

copilot-premium-windows-phone-logo

Nya CoPilot Premium är släppt till Windows Phone

CoPilot släpper en ny serie med navigatorappar för Windows Phone och erbjuder dem i en Premium-serie med kartor för både USA och Europa.

Skillnaden mot de befintliga apparna som CoPilot har i programbutiken för Windows Phone är att man betalar direkt för alla funktionerna istället för att köpa dem separat i gratisapparna.

Dessutom är Premium-serien billigare att köpa än att köpa alla funktionerna var för sig – så man får alla funktionerna direkt och sparar samtidigt pengar.

CoPilot har haft sina navigatorappar till Android och IOS under en längre tid nu, så det är på tiden att utvecklarna nu även tar sina populära titlar till Windows Phone på allvar.

Vad har vi då att vänta oss i nya Premium-serien?

Bland annat har CoPilot sett till att inkludera stöd för Cortana så att man enkelt kan säga till appen vad den ska göra. Funktionen är något begränsad men man kan bland annat säga ”CoPilot Take me home” och liknande. Detta kommer endast att fungera på den amerikanska marknaden då Cortana inte är aktuell för den svenska i skrivande stund.

Vi får även gratis uppdateringar av kartorna, obegränsad användning av de vanliga navigatorfunktionerna samt ett års användning av ActiveTraffic. Man får även ActiveRoutes som kan användas för att planera resor efter hur trafikförhållandena ser ut just i planeringstillfället.

Andra nyheter är att passagerar nu kan stänga av låsfunktionen som hindrar föraren från att använda navigatorn när fordonet är i rörelse. Praktiskt om man under resans gång måste göra justeringar i resfärden men inte vill köra in till sidan för att ställa in nya vägar och dylikt.

Priset

CoPilot Premium kostar cirka 59 kronor på den amerikanska och 304 kronor på den europeiska marknaden. Anledningen till skillanden i pris ska vara att kartorna är betydligt fler och större på den europeiska marknaden.

Man kommer att fortsätta erbjuda CoPilot som gratisversion om det är att föredra och via den kan man sen köpa en livstidslicens om det blir önskvärt.

CoPilot Premium går att ladda ner från Windows Phone Store.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.