Canon EOS 7D Mark II – det här vet vi hittills

canon-eos-7d

Canon kan ha EOS 7D Mark II för snar lansering

Entusiasterna har länge väntat på att Canon ska presentera en uppgraderad EOS 7D.


Den befintliga modellen släpptes i september 2009 och även om den fortfarande står sig på marknaden så är en efterföljare tveklöst efterlängtad.

Under de senaste månaderna har olika rykten kring specifikationerna för EOS 7D Mark II dykt upp på internet. Vi kan givetvis inte bekräfta någon av dem, men kanske ger de en hygglig bild av vad vi har att vänta oss.

”Fine Detail” CMOS-sensor

Bland nyheterna som ryktas komma finner vi en 20.2 megapixelsensor av typen ”Fine Detail” CMOS-sensor, Dual Pixel CMOS AF-system, dubbla bildprocessorer av typen DIGIC 6 och 65 autofokuspunkter av typen ”All Cross”.

Det finns även information som pekar på ISO 100 till 16 000 med utökat läge till 25 600 och 51 200. Kamerans bakre skärm ska vara fixerad och ej vara av pekskärmsvariant, stöd för inspelning av video i 1080p med 60 fps och seriebildstagning i 10 fps.


Enligt redaktören på webbsajten Canon Rumors är hen hela 90 procent säker att specifikationerna är korrekta. Huruvida de stämmer eller inte återstår att se, men visst ser de lockande ut på pappret.

Vad vill ni helst se i EOS 7D Mark II om kameramodellen kommer?