Xbox One kan få stöd för Amazon Alexa & Google Assistant

microsoft-xbox-one-x-staende
Xbox One X

Xbox One-serien kan få stöd för Amazon Alexa och Google Assistant. Ett förvånande drag eftersom Microsoft redan har en digital assistent som heter Cortana.


Enligt en rapport från webbsajten Windows Central finns skärmdumpar som bevisar att Microsoft testar olika integreringar av konkurrerande digitala assistenter i sina konsoler. Bland annat Amazon Alexa och Google Assistant.

Xbox One-serien har redan begränsat stöd för företagets egna assistent Cortana. För det krävs att konsolen har en ansluten Kinect eller ett headset.

Det är oklart vad Alexa och Assistant kan göra på din spelkonsol när stödet släpps. Med tanke på hur stor funktionalitet som de har idag, jämfört med Cortana, så har vi stora förhoppningar. Sannolikt kommer Microsoft ta tillbaka alla funktioner som tidigare erbjöds med Kinect innan produkten slutade säljas.

Med lite tur kommer samma stöd även till Harmon Kardon Invoke – den smarta högtalaren med inbyggt Cortana-stöd.

Microsoft har på senare tid riktat Cortana mot produktivitet snarare än för konsumentnytta. Ett exempel på det är att Cortana snart blir en ”app” för Amazon Echo och sannolikt andra smarta högtalare. Ett tillägg för den som använder Microsofts produkter och vill använda Alexa eller Assistant, men ändå få anslutningen till Microsofts ekosystem.

Det är oklart när stödet för assistenterna kan släppas. Med lite tur får vi en bekräftelse via Xbox Insiders när de kan beta-testa de nya funktionerna. Och då får vi även en bättre bild av hur integrationen ser ut samt vilken nivå kapaciteten ligger på.

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.