No Man’s Sky släpps till Xbox One – två år efter den initiala lanseringen

No Man's Sky

Hello Games meddelade nyligen att spelet No Man’s Sky snart kommer att släppas till Xbox-serien med spelkonsoler. Det är nära två år efter den initiala lanseringen till PC och idag är det bara Playstation 4 som gäller för dig som vill spela på konsol.


  • No Man’s Sky kritiserades hårt när spelet släpptes – mötte inte förväntningarna
  • Finns idag till PC och Playstation 4 – släpps snart till Xbox One-serien
  • Nästa stora uppdatering är på gång, men Hello Games vill inte avslöja något mer
  • Xbox One X pressar spelet rejält i 4K och HDR

Det är knappast någon nyhet att lanseringen av No Man’s Sky kantades av en hel rad kontroverser. Utvecklarna lovade betydligt mer än de kunde leverera och tvingades släppa ett i princip halvfärdigt spel som inte alls var i klass med demonstrationerna som hölls före lanseringen.

När spelet når Xbox One-konsolerna är det en kraftigt förbättrad variant jämfört med vad du kanske upplevde på PC de första månaderna. Många av de problem som upptäcktes i spelet den första tiden har fixats och Hello Games lägger kontinuerligt till nya funktioner att prova.

Om du har en Xbox One X får du stöd för både 4K-upplösning och HDR, vilket är mer än vad Playstation 4 Pro har.

Förutom att lansera No Man’s Sky på en helt ny plattform så är nästa uppdatering här. Det ska vara den största hittills och heter bara ”Next”. Så här skriver Hello Games om nya uppdateringen:


Vi kallar den No Man’s Sky NEXT eftersom det är nästa viktiga steg på resan för No Man’s Sky, för Hello Games och vår hängivna community. Varje uppdatering för No Man’s Sky har varit mer framgångsrik än den föregående, vilket inte minst gäller vår senaste uppdatering Atlas Rises. Det gör att vårt team vill pressa sig ännu mer. Resan är långt ifrån färdig och det är spännande att åter igen arbeta med något som överraskar människor.

Om du tycker att meddelandet är intetsägande om vad som kommer så är du inte ensam. Hello Games har valt att inte berätta något om hur utvecklingen av No Man’s Sky ser ut framöver.

Vi kan bara gissa oss till vad som kommer. Vad tror du är på gång?