Windows 10 Redstone 3 kommer i september 2017

Microsoft Windows 10 Logo

Microsoft har sedan länge sagt att deras målsättning är två stora uppdateringar till Windows 10 varje år. Med Creators Update redo som den första stora uppdateringen blickar många nu framåt mot nästa — och idag vet vi att den kommer att släppas redan i september.


Namnet på nästa uppdatering är i skrivande stund “Redstone 3” och det är bara ett temporärt projektnamn tills Microsoft släpper det riktigt namnet. Därefter är det tänkt att “Redstone 4” ska släppas kring mars nästa år om allt går som det ska för Microsoft.

Samtidigt får vi veta att Microsoft ökar tidsperioden för Windows 10-uppdateringar, från 12 månader till 18 månader. Det betyder att IT-ansvariga kan välja att uppdatera en eller två gånger per år. Detta istället för att tvingas uppdatera datorer varje gång en ny uppdatering kommer för att behålla stödet hos Microsoft.

Detsamma gäller för Office 365-prenumerationer för företag och skolor. Även här planerar Microsoft att släppa två stora uppdateringar per år, men det gäller att vara vaksam för inom några år kommer en riktigt stor nyhet för alla användare.

Microsoft har beslutat att från och med den 13 oktober 2020 så kommer det bara vara Office 365 ProPlus som får de senaste funktionerna direkt när de släpps. Alla andra versioner får antingen vänta eller kommer inte att få dem överhuvudtaget, beroende på vilken version det gäller.


Det här är viktigt för dig som konsument

windows10 creators update popupruta
Den här rutan ser du i Windows 10 innan Creators Update installeras.

Så vad är det då som är viktigt för dig som privat användare och konsument? Jo, du behöver veta att Microsoft fortsätter släppa en mängd uppdateringar med buggfixar, nya drivrutiner och förbättringar enligt ett löpande schema. Dessa kommer under hela året och är oberoende från Redstone-uppdateringarna.

Redstone-uppdateringarna är i sin tur två till antalet varje år och betyder större förbättringar och nya funktioner. Det är dessa som är intressanta för många och de visar vilken väg Microsoft planerar att gå i framtiden. Senaste Creators Update gav en mängd funktioner för de kreativa användarna i Windows 10, vad nästa stora uppdatering ger är i skrivande stund oklart.

Om du använder Office 365 kommer du att fortsätta få uppdateringar precis som tidigare. Buggfixar och mindre förbättringar släpps löpande, större nyheter kommer (precis som med Windows 10) två gånger varje år.

Du behöver inte göra något för att ta del av allt det här, mer än att ha en laglig version av Windows 10 och en prenumeration på Office 365. Microsoft sköter allt i bakgrunden och du får ett meddelande om de stora nyheterna innan de släpps. Du kanske har märkt den där popup-rutan som visas om Creators Update i Windows 10?

Vad tycker du om att Microsoft släpper två stora uppdateringar varje år? Har du sett fram emot något i Creators Update? Berätta gärna för oss i kommentarsfältet!