Windows 10 passerar 27 miljoner nedladdningar

Windows 10 Dator Smartphone


Windows 10 är otroligt populär med fler än 27 miljoner nedladdningar bara tio dagar efter lanseringen den 29 augusti.

Microsofts senaste operativsystem har fått mycket positiv kritik från recensenter och användare, något som tydligt märks på den snabba uppgraderingsnivå som Windows 10 har. 24 timmar efter lansering hade 14 miljoner laddat ned och installerat Windows 10 även om det saktat ner något så går det fortsatt snabbt.

Som väntat har en del användare stött på hinder i form av kryptiska felkoder som måste lösas innan Windows 10 kan installeras. En av de vanligare är felkod 80240020 som betyder att installationsfilerna är korrupta och behöver laddas ned på nytt. Det ser dock inte ut att hindra den större massan som nu vill prova operativsystemet.

Personligen ser jag Windows 10 som den bästa versionen sen Windows 7 och det är många spännande nyheter som Microsoft lagt in. Till att börja med är startmenyn äntligen tillbaka, digitala assistenten Cortana kan blir en riktigt trevlig funktion om den någonsin får stöd för Sverige och överlag känns operativsystemet riktigt snabbt i svängarna på min Macbook Pro – betydligt snabbare än OS X Yosemite.


Har du provat Windows 10 än? Skriv gärna en rad och berätta vad du tycker!


Läs mer

Windows 10 downloads surge to nearly 27 million (bgr.com)