Apple presenterar nya Iphone 6s & Iphone 6s Plus den 9 september

Iphone 6 Plus


Nästa generations Iphone-modeller presenteras den 9 september

Äntligen har Apple bekräftat när nästa stora evenemang hålls och precis som rubriken säger är den 9 september datumet att lägga på minnet.

Då kommer vi att få se flera presentationer och allt pekar på att nya Iphone-modeller blir det stora huvudnumret. Det går helt i hand med tidigare september-evenemang där Cupertino-företaget visat upp ny hårdvara i den populära mobilserien.

Designen från befintliga Iphone 6 och Iphone 6 Plus används för de nya modellerna men stora förbättringar har gjorts kring hårdvaran. Snabba processor, mer internminne, force touch-skärm och högre upplösning på den bakre skärmen är bara några nyheter att vänta. Det här kommer bli en riktigt spännande presentation som Tim Cook kör igång i september.


Tillverkningen fördröjs

Även om presentationen är att vänta redan nästa månad så pekar allt mer på att tillverkningen fördröjs mellan en och två veckor. Om det betyder fördröjning ut till butik återstår att se men det är aldrig positivt med fördröjning i första ledet.

Istället för att påbörja massproduktion i mitten på augusti är det istället slutet på månaden som gäller enligt KGI-analytikern Ming-Chi Kuo som först rapporterade nyheten. Anledningen till fördröjningen är inte avslöjad men räkna med mer information om detta inom kort.

Två tillverkare står för tillverkningen i Kina och det är Foxconn samt Pegatron, båda veteraner med miljontals tillverkade enheter åt Apple sen tidigare. För Iphone 6s är tillverkningen delad med 60 procent åt Foxconn och 40 procent åt Pegatron. För Iphone 6s Plus är hela tillverkningen istället lagd på Foxconn, något som tvingar tillverkaren att köra minst en fabrik mer än normalt.

Värt att vänta

Planerar du att skaffa en ny Iphone är det absolut läge att vänta tills vi fått officiella priser från Apple. Årets modeller ser ut att bli riktigt stora uppgraderingar jämfört med föregående år så håll hårt i plånboken.

Bara det att kameran får högre upplösning är en riktigt stor nyhet då Apple inte har ökat denna sen Iphone 5 släpptes under 2012. Visserligen har sensorn förbättrats och optiken likaså men nu får vi något helt nytt att se fram emot. Det pratas även om starkare aluminium i 7000-serien, upp till 60 procent mer hållbar än vanlig aluminium.

Iphone 6s och Iphone 6s Plus kan bli riktigt höjdare – frågan är nu bara; vill du ha en?


Läs mer

iPhone 6s could feature Series 7000 aluminum after all (iphonehacks.com)

Ming-Chi Kuo: iPhone 6s Mass Production Suffers Slight Delay (gforgames.com)